TOP 10 – Moderne božićne jelke za ovu godinu

Svijet Drveća / September 5, 2022

Želite ne samo lijepo, već i moderno božićno drvce? Trenutni trendovi su 3D božićne jelke s već pričvršćenom LED rasvjetom, božićna drvca određene boje i na kraju, ali ne manje važno, snježna, bijela božićna drvca.

Naglasak je uglavnom na prirodnosti i realističnosti umjetnih drvca. Cilj proizvođača je da se umjetno drvce ne razlikuje od živog, što postižu zahvaljujući najsuvremenijim tehnologijama proizvodnje.
Pratite li i vi trendove, inspirirajte se našim izborom TOP10 najmodernijih drvaca za ovu godinu:

Čitaj više »

Umjetni borovi – TOP 10 luksuznih za ovu godinu

Svijet Drveća / August 30, 2022

Kao i svake godine, donosimo vam ekskluzivnu listu luksuznih božićnih drvca koja su namijenjena najzahtjevnijim kupcima. Svatko želi da se kod kuće ističe lijepo, moćno, realistično božićno drvce koje se neće razlikovati od živih. Upravo takva drvca naći ćete u ovom članku.

Pripremili smo za vas listu TOP 10 luksuznih božićnih drvca među kojima ćete pronaći sve popularnije 100% 3D umjetne jelke, ali i trend posljednjih godina, prevelika XL božićna drvca.

Čitaj više »

TWINKLY – Moderne božićne lampice za drvce 21. stoljeća

Svijet Drveća / September 13, 2021

TWINKLY božićne lampice su inteligentna, revolucionarna LED rasvjeta kojom možete lako upravljati pametnim telefonom. Da biste uživali u najnevjerojatnijim kombinacijama boja i savršenom svjetlosnom showu zahvaljujući svjetlima na drvetu, sve što trebate jest uključiti bluetooth i povezati svoj pametni telefon s pametnim adapterom putem besplatne mobilne aplikacije Twinkly. Igre osvjetljenja koje oduzimaju dah zasigurno će donijeti radost cijeloj vašoj obitelji.

Čitaj više »

Božićne lampice za dom – inspirirajte se !

Svijet Drveća / October 31, 2022

Vanjske božićne lampice mogu se vidjeti na Božić na brojnim kućama. Posljednjih godina takav je ukras postao vrlo popularan trend. Želite li svoju kuću osvijetliti u elegantnim zlatnim ili ekstravagantnijim bojama? Donosimo vam inspiraciju za božićne lampice na vašem domu , koje će ga učiniti neizostavnim.

Čitaj više »

Živo božićno drvce naspram umjetnog – što se više isplati?

Svijet Drveća / October 25, 2022

Božićno drvce nesumnjivo je jedan od najljepših simbola Božića. Svake godine mnogi od vas se pozabave pitanjem je li došlo vrijeme da se to promijeni. Ali da li nabaviti živo božićno drvce ili umjetno? Koje je ekološki prihvatljivije? Koje je pristupačnije?

Čitaj više »

Bez božićnih lampica ne ide. Kako ispravno odabrati?

Svijet Drveća / October 18, 2022

Bez lijepih lampica uopće ne možemo zamisliti naše božićno drvce. Uostalom, to su led lampice koje bi ga mogle ukrasiti i bez drugih ukrasa. Međutim, često griješimo u odabiru svjetala. Dođite podsjetiti se na nekoliko principa kojih se treba pridržavati.

Čitaj više »

Božićni vijenci za vrata i stol – 40+ inspiracija

Svijet Drveća / October 11, 2022

Božićni vijenci za vrata ili stol izvrstan su ukras koji upotpunjuje cjelokupni božićni ugođaj i ima višestruku namjenu. Možete ga jednostavno staviti na stol, nježno ukrasiti, pričvrstiti svijeće na njega ili jednostavno okačiti na ulazna vrata, ili iznad kamina, ili negdje drugdje na zid.

Čitaj više »

Umjetno božićno drvce, 5 prednosti koje zauvijek uvjeravaju

Svijet Drveća / October 4, 2022

Umjetno božićno drvce, ili pak živo? Ako si svake godine postavljate isto pitanje, a ne možete se odlučiti koju vrstu božićnog drvca kupiti, pođite s nama i uvjerite se u prednosti koje će vam donijeti kupnja umjetnog drvca.

Čitaj više »

Božićni ukrasi, ne propustite njihove TOP trendove!

Svijet Drveća / September 27, 2022

Može se reći da je Božić pred vratima. Blagdani mira, božićni ukrasi, radosti i obitelji. Ali kako se izdvojiti iz gomile i biti u trendu čak i tijekom Božića? Kako bismo vam olakšali što više, donosimo vam savjete o TOP trendovima s božićnim ukrasima!

Čitaj više »

Mali umjetni borovi, gdje ih smjestiti?

Svijet Drveća / September 20, 2022

Božić ne mora biti samo zbog velikih i moćnih božićnih drvca. Nemaju svi dovoljno mjesta za tako veliko stablo, a za ovaj slučaj su manji umjetni borovi odlična alternativa. Mala božićna drvca ne zauzimaju puno prostora, unijet će dašak Božića u vaš dom i razveseliti sve koji se Božiću raduju. Koje su prednosti malih borova i na koja mjesta ih postaviti?

Čitaj više »

Koja će biti boja Božića 2022.?

Svijet Drveća / September 13, 2022

Pratite li svake godine trendove božićnih ukrasa i da li mijenjate li božićne ukrase prema tome koja je boja trenutno na tečaju? U tom slučaju, ovaj je članak za vas. Nije tajna da su, kao i sve ostalo, božićni ukrasi podložni trendovima, bilo dizajnom ili bojama. U našem članku smo se fokusirali uglavnom na različite kombinacije boja ukrasa koji će biti najbolji u sezoni 2022/2023 i učiniti da božićne boje budu nezaboravne. Upoznat ćemo vas i s TOP bojom za Božić 2022. koju ljubitelji trendova jednostavno ne smiju propustiti prilikom ukrašavanja za Božić.

Čitaj više »

Bijelo božićno drvce – TOP 10 za ovu godinu

Svijet Drveća / August 27, 2022

Tražite li gusto snježno, bijelo božićno drvce ili samo nježno, snijegom posuto drvce? Proizvođači se usredotočuju na različite dizajne i završne obrade za takva drvca, tako da će svatko sigurno pronaći ono što traži.

Snježna i bijela božićna drvca posljednjih su godina najtraženija umjetna drvca. Mogu stvoriti jedinstven, nevjerojatan zimski ugođaj u svakoj prostoriji i vjerojatno zato uživaju u tako velikom uspjehu.

Čitaj više »

Kada je pravo vrijeme za kupnju božićnog drvca?

Svijet Drveća / August 16, 2022

Jeste li i vi jedan od onih koji božićno drvce stalno kupuju u zadnji čas? Ili, naprotiv, nabavite božićno drvce normalno na vrijeme? Ako spadate u prvu skupinu, znajte da ako želite imati stvarno lijepo božićno drvce, trebate ga potražiti puno ranije nego što mislite.

Čitaj više »

Božićno drvce u posljednji trenutak? Ne ove godine!

Svijet Drveća / August 9, 2022

Razmišljate da li da kupite božićno drvce ove godine? U tom slučaju treba dobro unaprijed potražiti odgovarajuće drvce. Inače se lako može dogoditi da ovog Božića ostanete bez drvca.

Prošle sezone imali smo problema s isporukom robe, a to je u velikoj mjeri uzrokovano korona krizom, a ovoj situaciji nije pomogao ni zaglavljeni teretni brod u Sueskom kanalu. Više od jednog prodavača nadalo se da će sljedeće godine biti bolje, ali sve ukazuje da će problemi s isporukom robe i dalje biti prisutni.

Čitaj više »

Tradicija božićnog drvca: Kako je nastala?

Svijet Drveća / August 2, 2022

Tradicija božićnog drvca poznata je u cijelom svijetu. Božić ne možemo ni zamisliti bez lijepo okićenog božićnog drvca, a ovaj tradicionalni simbol božića može dočarati nevjerojatno ugodnu atmosferu u našim domovima. No, znate li kako je zapravo nastala tradicija božićnog drvca i kamo sežu korijeni ove božićne znamenitosti.

Čitaj više »

Božićne bojanke, ne samo za djecu

Svijet Drveća / July 19, 2022

Približava se božićno vrijeme. Nudimo tematske božićne bojanke za preuzimanje na kojima ne samo vaša djeca već i vi možete biti kreativni.

Čitaj više »

Kada postaviti božićno drvce?

Svijet Drveća / June 9, 2022

Kada postaviti božićno drvce? Prema predaji, naši su preci postavilljali božićno drvce na Božić, 24.12. ujutro i cijela je obitelj sudjelovala u njegovom uređenju. Ukras drvca popratili su božićne pjesme, priprema tradicionalnih božićnih delicija i večera na Božić.

Čitaj više »

Savršeno ukrašeno božićno drvce, savjeti kako do toga

Svijet Drveća / May 19, 2022

Božić se brzo bliži, a vi opet ne znate kako ukrasiti božićno drvce? Koji božićni ukrasi i kakav stil bi odgovarali, kojim ukrasima osvijetliti i u kojoj boji pristajati da biste dobili savršeno ukrašeno božićno drvce uz cijeli božićni ukras?

Čitaj više »

Kako se brinuti za živo božićno drvce u saksiji

Svijet Drveća / November 16, 2021

Božićna drvca u saksiji postali su trend posljednjih godina i pristojna alternativa rezanim ili umjetnim božićnim drvcima. Prednost božićnog drvca u saksiji je što nakon božićnih blagdana može ukrasiti vaš vrt i ne morate ga baciti poput posječenog božićnog drvca.

Čitaj više »

16 izvrsnih ideja za savršeni adventski vijenac

Svijet Drveća / November 8, 2021

Adventski vijenac za stol već je sastavni dio simbola predbožićnog razdoblja. Njegova tradicija datira iz devetnaestog stoljeća, kada je njemački teolog Johann Heinrich Wichern osnovao školu za siromašnu djecu i postupnim paljenjem svijeća u vijenac uoči Božića odgovorio na dječje pitanje: “Kad će Božić ? “

Čitaj više »

Adventski praznici i adventski vijenci

Svijet Drveća / November 2, 2021

Wikipedia navodi da je Advent prvi dio liturgijske godine Rimokatoličke crkve, definiran 4 nedjelje prije blagdana rođenja Isusa Krista i razdoblje duhovne pripreme za Božić. Božićno vrijeme započinje prvog adventnog dana, a završava na dan Objave Gospodnje. U svakodnevnom životu priprema za Božić započinje tako što se napravi adventski vijenac, čišćenjem i ukrašavanjem stana.

Čitaj više »

Moderni božićni ukrasi – TOP 10 trendova ove godine

Svijet Drveća / October 25, 2021

Iako se većina ljudi ne počinje baviti ukrasima božićnih drvca sve do predbožićnog adventskog razdoblja, božićni su trendovi određivani mnogo mjeseci prije toga, jedan od njih su moderni božićni ukrasi. Proizvođači i prodavači modernih božićnih ukrasa predstavljaju najnovije hitove u ukrašavanju klasičnih drvca, kao i 3D božićnih drvca, za nadolazeći Božić svakog siječnja na najvećoj svjetskoj božićnoj izložbi u Frankfurtu.

Čitaj više »

10 savjeta za nesvakidašnje drveno božićno drvce

Svijet Drveća / October 17, 2021

Jeste li umorni od tradicionalnog božićnog drvca, ali umjesto toga ne možete pronaći odgovarajuću alternativu? Imamo sjajan savjet za vas. Uz drveno božićno drvce zagarantirano  ćete ugodno oživjeti svoj dom. Donosimo vam 10 nadahnjujućih savjeta kako napraviti takvo drvce. Sve što vam treba je doza kreativnosti i spretnosti.

Čitaj više »

Umjetno božićno drvce je ekološki lepši izbor

Svijet Drveća / October 11, 2021

To je pristup modernoj životnoj filozofiji, načinu života. Hoćemo li upotrijebiti puno plastičnih vrećica za jednokratnu upotrebu ili ćemo u automobil baciti nekoliko vrećica za višekratnu upotrebu? Kupujemo li pročišćivače vode za svoje domove ili nosimo kućne plastične boce u gajbama koje bacamo (čak i ako se mogu reciklirati)? Otvaramo li ljeti prozore kad se noću zahladi, a danju ih zatvaramo ili stalno klimatiziramo domove? Kupujemo li umjetno božićno drvce koje svake godine ukrašavamo drugačije ili očekujemo da za naše zadovoljstvo izrežu živo drvce?

Čitaj više »

Luksuzna božićna drvca – TOP 10 za 2021. godinu

Svijet Drveća / October 4, 2021

Nismo mogli previdjeti činjenicu da su kupci iz godine u godinu sve zahtjevniji, što potvrđuju i sve veći zahtjevi za savršenim luksuznim božićnim drvcem, koje, međutim, mora izgledati živo. Najzahtjevniji su zahtjevi koji nas podstiču da kupcima ponudimo najluksuznija stabla dostupna na tržištu.

Sve više ljudi traži FULL 3D stabla, izrađena isključivo od 100% 3D igala, koja svojom preradom i gustoćom savršeno oponašaju živo drveće.

Čitaj više »

Moderna božićna drvca – TOP 10 za 2021. godinu

Svijet Drveća / September 27, 2021

Kao i sve ostalo, i umjetna božićna drvca podložna su trendovima. Svi žele kod kuće imati moderna božićna drvca koja će osvjetljavati njihove domove. Svake se godine stvaraju nove tehnologije koje osiguravaju njihov najrealniji dizajn. Zahvaljujući njima, umjetna božićna drvca više ne izgledaju umjetno i u mnogim se slučajevima ne mogu razlikovati od živih.

Današnji kupac također želi ići u korak s vremenom i odabirom božićnog drvca obično poseže za najmodernijim stvarima koje trenutno tržište može ponuditi. Povećava potražnju posebno za drvećem s ugrađenom LED rasvjetom. LED rasvjeta, koja je ugrađena (omotana) na grane drveta, garantirat će da više nećete morati brinuti o beskrajnom vješanju lampica na vašem drvetu.

Čitaj više »

Bijelo božićno drvce – TOP 7 za 2021. godinu

Svijet Drveća / September 21, 2021

Svatko od nas želi imati nevjerojatan zimski ugođaj kod kuće tijekom Božića. Bijelo božićno drvce iz godine u godinu postaje sve popularnije.

Snijegom prekrivena božićna drvca s realističnim pokrivačem umjetnog snijega izrađena su pomoću najnovije tehnologije, zbog čega izgledaju nevjerojatno prirodno. Tako bijelo božićno drvce, čiju ljepotu može podvući samo nekoliko elegantnih ukrasa, zasigurno će postati dragulj svake sobe.

Čitaj više »

Nećete razlikovati 3D umjetna božićna drvca od živih

Svijet Drveća / September 6, 2021

3D umjetna božićna drvca najbolje su što možete kupiti danas. Ne samo da su vrlo izdržljiva i kvalitetna, već nećete razlikovati naša 3D umjetna božićna drvca od živih. Okićeno božićno drvce sastavni je simbol Božića. Međutim, iz tog razloga svake godine izgori nevjerojatan broj drveća. Istina je da to obično nisu drveće iz šume. Božićna drvca se uzgajaju na poljima. Nakon nekoliko godina, kada narastu do prave veličine, nađu se u našim dnevnim sobama. Ipak, puno je ekološki za prirodu kupiti umjetno drvce. Ali ne bilo koje. Ekološki je jedino kupiti onaj koji će trajati dugi niz godina.

Čitaj više »

Božićna drvca ukrašena od strane naših kupaca

Svijet Drveća / August 30, 2021

Božić ponovno kuca na naša vrata i možda svatko od vas polako razmišlja o tome kakvim će božićnim ukrasima i ukrasima koristiti ukrašavanje božićnog drvca. Danas već možete birati između velikog broja božićnih ukrasa i ukrasa raznih boja i dizajna. Ali kako kombinirati božićne ukrase? Koja je boja sada moderna i koji je ukras prikladan za svaku vrstu božićnog drvca? Ako i vi postavite ova pitanja, nadahnite se fotografijama naših kupaca koji su se pohvalili svojim najljepšim božićnim drvcima. U narednom dijelu ćemo vam predstaviti ideje i božićna drvca ukrašena od strane naših kupaca.

Čitaj više »

Drvca s LED božićnom rasvjetom garancija lepog Božića

Svijet Drveća / August 23, 2021

Godišnje vađenje iz kutije i odmotavanje LED božićne rasvjete te beskrajno obmotavanje božićnih lampica oko drvca. Je li vam to poznato? Iako je postavljanje i ukrašavanje božićnog drvca vrlo lijepa obiteljska tradicija, donosimo vam sjajan savjet kako ga učiniti još ugodnijim.

Čitaj više »

Pripremite se za Božić unaprijed: O čemu biste trebali razmišljati?

Svijet Drveća / August 16, 2021

Svijet se neprestano mijenja. To se također odnosi na različita područja našega života. Najveći od njih dolaze uglavnom početkom nove godine i na Božić. Međutim, prošlogodišnji praznici razlikovali su se od prethodnih. Morali smo odustati od susreta s obitelji i prijateljima. Mnogi od nas nisu ih preživjeli sretno ili veselo. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ovaj Božić provedete u miru i slozi.

Čitaj više »