Kako pravilno sastaviti božićno drvce

Kako pravilno sastaviti božićno drvce

Prilikom sastavljanja božićnog drvca najvažnije je odabrati prikladno mjesto s dovoljno prostora za njegovo postavljanje.

Sadržaj kutije

Klasično božićno drvce – 3 dijela + 4 noge
3D drvce – 3 dijela + stalak + vijci

Korak po korak

1.  Namjestimo postolje

Drvce se sastavlja iz 3 dijela

(drvce s metalnim postoljem)

Otpakirajte metalno postolje i proširite ga u oblik X. Umetnite donji dio drvca (najveći dio A) u rupu u sredini i zategnite deblo drvca vijcima koji su upakovani uz postolje. Provjerite je li središte drvca čvrsto umetnuto i zategnuto u postolje.

(drvce s umjetnim postoljem)

Uzmite donji dio drvca (najveći dio A) i okrenite ga prema gore. Redom gurnemo noge stalka do maksimuma u određene rupe. Pazite da su noge pravilno umetnute, okrenite drvce i postavite ga postoljlem dole.

2. Razvlačenje grana

Na našim drvcima se možete susresti sa dvije vrste sustava razvlačenja grana grana.

Sustav rastezanja

Sustav za rastezanje

Grane su dio debla drvca i zato ih je potrebno ručno proširiti u položaj od 90 °. Počnimo s donjim redom i pobrinimo se da raširimo sve grane. Pri istezanju grana pripazite da imaju jednak razmak između sebe. Tek tada ćemo početi slagati grančice.

Kišobran sistem

Kišobranski sustav

Neka grane drvca slobodno legnu na svoje mjesto, ili ih lagano povucite prema dolje. S ovim sustavom ne morate brinuti hoćete li ga postaviti pod kutom od 90 °, jer će se grane točno uklopiti u unaprijed određene žlebove, a stablo će imati savršen oblik. Nakon razvlačenja prvog (donjeg) reda grana započinjemo rastezati same grančice.

3. Raspoređivanje grančica

Nepisano pravilo kaže da bi samo jedna osoba trebala urediti drvce. To će osigurati da stablo sa svih strana izgleda jednako. Grančice uvijek počnemo slagati od sredine jedna prema drugoj. Grančice ne širimo u nizu, ali ih uvijek nastojimo raširiti na drugu stranu, čime se postiže puniji izgled drvca. Na nekim vrstama drveća grančice su već unaprijed pričvršćene u smjeru u kojem ih treba širiti. Posljednji red grančica uvijek razgradimo u zvijezdu zahvaljujući kojoj će drvce imati savršen oblik i izgled.

rasklopljena grana FULL 3D drvca

4. Red redom

Nakon širenja najnižeg reda grana i slaganja grančica, nastavljamo razvijati svaki sljedeći red prema istom postupku.

5. Stavimo srednji dio B

Nakon završetka donjeg dijela A, stavite srednji dio B i nastavite na isti način kao za donji dio.

6. Stavimo gornji dio C

Nakon završetka srednjeg dijela B, stavimo gornji dio C i nastavimo na isti način kao i za ostale dijelove.


Možda će vas zanimati i članci:

Odabir božićnog drvca – Vodič za kupce

Božićna drvca igraju veliku ulogu u našim omiljenim blagdanskim tradicijama. Ukrašavamo, otvaramo poklone i uživamo u božićnoj atmosferi s prijateljima i obitelji oko drvca.

Kako ukrasiti božićno drvce? trendovi za 2020. godinu

Koji su trendovi u ukrašavanju božićnog drvca? Kako ukrasiti božićno drvce ove godine? Donosimo vam zanimljive inspiracije i trendove za 2020. direktno od naših kupaca