Božićni vijenci za vrata i stol – 40+ inspiracija

Božićni vijenac za vrata i stol

Božićni vijenci za vrata ili stol izvrstan su ukras koji upotpunjuje cjelokupni božićni ugođaj i ima višestruku namjenu. Možete ga jednostavno staviti na stol, nježno ukrasiti, pričvrstiti svijeće na njega ili jednostavno okačiti na ulazna vrata, ili iznad kamina, ili negdje drugdje na zid.

Ako ne znate kako napraviti istinski originalan ukras od običnog zelenog ili snježnog vijenca, inspirirajte se našim savjetima.

Božićni vijenci za vrata

Želite li imati stilski uređena ulazna vrata, kladite se na jednu od naših inspiracija koje su najomiljenije ljubiteljima božićnih ukrasa. Najčešće možemo vidjeti božićne vijence za vrata u crvenoj boji, ružičaste božićne vijence za vrata, božićni vijenac za vrata od kuglica, naturalne, prirodne božićne vijence, ali i netradicionalne, šarene božićne vijence za vrata.

Crveni božićni vijenci za vrata

Ukratko, crvena boja pripada Božiću, pa nije ni čudo da se svake godine pojavi niz božićnih ukrasa u ovoj boji. Crveni ukrasi lijepo će se vidjeti na zelenoj pozadini, stoga preporučujemo da odaberete čisti božićni vijenac cijele boje, koji ćemo potom ukrasiti crvenim ukrasima. Božićni vijenac za vrata možete ukrasiti crvenim božićnim kuglicama, crvenim vrpcama, cvijećem ili drugim ukrasima raznih oblika. Crveni ukrasi će se lijepo pokazati ako ih kombinirate sa zlatnim ili bijelim ukrasima.
Odličan savjet je pričvrstiti girlandu za vijenac, koji će visjeti uz vrata, a zatim pričvrstiti debelu crvenu vrpcu na vijenac i girlandu. Takav crveni božićni vijenac na vratima bit će zajamčeno neizostavan.

Bijeli božićni vijenci za vrata

Poput snježnih božićnih drvca, vrlo su popularni bijeli božićni vijenci za vrata. A što ako bijeli božićni vijenac ipak ukrasimo bijelim ukrasima? To će stvoriti savršen zimski ukras. Bijele božićne ukrase možete kombinirati s manjim brojem ukrasa u srebrnoj ili krem ​​boji, a mi jamčimo da ćete se osjećati kao u bajkovitom, ledenom kraljevstvu. No, ako vam je bilo previše bijele boje, na vijenac možete pričvrstiti nekoliko božićnih kuglica u nježnim, pastelnim nijansama.

Ružičasti božićni vijenci za vrata

Nježna, ružičasta boja postaje sve popularnija tijekom Božića. Ružičasti božićni ukrasi lijepo će se vidjeti i na bijelim, snježnim božićnim vijencima i na klasičnim zelenim vjencima. Jednostavno pričvrstite ružičaste božićne ukrase na čisti božićni vijenac. Možete odabrati ružičaste kuglice, cvijeće ili vrpce, ali i razne ukrase u obliku ptica, srca ili anđela. Ružičaste ukrase preporučamo kombinirati s ukrasima srebrne, bijele, ali i zlatne boje.

Božićni vijenac od kuglica

Ako kod kuće imate puno božićnih kuglica koje ne koristite za ukrašavanje božićnog drvca, s lakoćom možete ukrasiti božićni vijenac za vrata. Kuglice možete jako gusto pričvrstiti na vijenac, tako da vam drugi ukrasi neće trebati. Takav božićni vijenac za vrata lijepo će se pokazati ako na njega pričvrstite ogromnu mašnu.


Ukrašeni božićni vijenci

Tko ne bi za vrijeme Božića na stolu imao lijepo ukrašen adventski vijenac ili stilski ukrašen viseći vijenac za vrata. Nudimo vam širok izbor ukrašenih božićnih vijenaca za stol i božićnih vijenaca za vrata, s kojima možete svoju božićnu dekoraciju dovesti do savršenstva. Možete birati između tradicionalnih zelenih, ali i bijelih, snijegom prekrivenih božićnih vijenaca s ukrasima u raznim bojama. Svoj božićni vijenac možete uskladiti i s malim ukrašenim božićnim drvcem ili ukrašenom girlandom za središte stola iz naše ponude.


Netradicionalan, šareni božićni vijenac za vrata

Razigrani i šareni božićni vijenac možete jednostavno izraditi uz pomoć raznih kuglica u boji, figurica, šarenih mašnica, ukrasa drvca, medenjaka, lizalica ili cvijeća. Glavna stvar je igrati se bojama. Od jednostavnog, klasičnog zelenog ili snježnog vijenca, sa raznim ukrasima, možete stvoriti najveseliji božićni vijenac na vratima za kojim će se svi okrenuti.

Prirodni božićni vijenac

Zaboravite na šarene božićne kuglice i ukrase. Napravite božićni vijenac za vrata ili stol od raznih plodova prirode. Na zeleni božićni vijenac jednostavno pričvrstite šišarke, sušeno voće, orašaste plodove ili drvene ukrase. Ako vam je takav vijenac previše dosadan, među takve prirodne ukrase možete pričvrstiti i nekoliko klasičnih božićnih kuglica u nježnim ili zemljanim nijansama. Takav božićni vijenac na vratima ili stolu zajamčeno će vam donijeti djelić prirode.

Božićni vijenci za stol

Božićni vijenci za stol mogu se jednostavno izraditi od klasičnog božićnog vijenca. Sve što trebate učiniti je ukrasiti takav vijenac ukrasima po vlastitom ukusu i na njega pričvrstiti svijeće. Od jednostavnog zelenog ili snježnog vijenca možete zaigrano stvoriti elegantan adventski vijenac koji će ukrasiti vaš stol.
Za izradu božićnih vijenaca na stolu možete koristiti božićne kuglice, vrpce, mašne, cvijeće, razne figure ili ukrase raznih oblika. Nema granica za fantaziju. Važno je samo da boje na božićnom vijencu i stil ukrašavanja božićnog vijenca odgovaraju cjelokupnom uređenju vašeg stana.
Dakle, jesu li vas naše vrste inspirirale za savršeni božićni vijenac? Ponudu zelenih i snijegom prekrivenih božićnih vijenaca možete pronaći i u našoj e-trgovini svijetdrveca.hr


Možda bi vas također zanimalo:

16 izvrsnih ideja za savršeni adventski vijenac

Adventski vijenac za stol već je sastavni dio simbola predbožićnog razdoblja. Njegova tradicija datira iz devetnaestog stoljeća, kada je njemački teolog Johann Heinrich Wichern osnovao školu za siromašnu djecu i postupnim paljenjem svijeća u vijenac uoči Božića odgovorio na dječje pitanje: “Kad će Božić ? “

Adventski praznici i adventski vijenci

Wikipedia navodi da je Advent prvi dio liturgijske godine Rimokatoličke crkve, definiran 4 nedjelje prije blagdana rođenja Isusa Krista i razdoblje duhovne pripreme za Božić. Božićno vrijeme započinje prvog adventnog dana, a završava na dan Objave Gospodnje. U svakodnevnom životu priprema za Božić započinje tako što se napravi adventski vijenac, čišćenjem i ukrašavanjem stana.

Božićni ukras

Božićni ukrasi, ne propustite njihove TOP trendove! 

Može se reći da je Božić pred vratima. Blagdani mira, božićni ukrasi, radosti i obitelji. Ali kako se izdvojiti iz gomile i biti u trendu čak i tijekom Božića? Kako bismo vam olakšali što više, donosimo vam savjete o TOP trendovima s božićnim ukrasima!

Idi u trgovinu