Skladištenje umjetnog božićnog drvca

Kako bi vas vaše božićno drvce služilo dugi niz godina, i kako bi bilo jednako lijepo kao na početku, pripremili smo za vas korisne upute prema kojim bi ste se trebali pridržavati tijekom skladištenja božićnog drvca.

Najbolji način za skladištenje umjetnog božićnog drvca je premjestiti ga u rastavljenom stanju do prostora koji ne koristimo, i prekriti ga tamnom folijom. Međutim, ako nemate dovoljno prostora za takvo skladištenje, najprimjerenije je drvce vratiti opet u prvobitno stanje.

UPUTSTVA ZA SKLADIŠTENJE

1.  Uklonite sve ukrase sa božićnog drvca.

2. Drvce počnite rastavljati od vrha C. Pažljivo pokušajte da gurnete grančice natrag na granu kako su bile u prvobitnom stanju, pa tek onda povući cijeli gornji dio prema gore.

3. Nakon izvlačenja ( na sustavu rasklapanja) pažljivo gurnite grane prema deblu (na sustavu kišobrana). Dovoljno je okrenuti cijeli dio prema dole i grane će se vratiti na svoje prvobitno mijesto.

4. Nastavite na isti način za srednji dio B i donji dio C.

5. Pažljivo stavite sve dijelove drvca u kutiju za otpremu, ili torbu, i normalno zatvorite.

6. Ako drvce ne koristite, stavite ga na hladno i suho mijesto, van dodira sa suncčevom svijetlošću. Izladanje vašeg drvca prekomjernoj vrućini ili vlazi ga može oštetiti.

Možda će vas zanimati članci :

Kako pravilno sastaviti i postaviti božićno drvce

Prilikom stavljanja božićnog drvca, najvažnije je izabrati pogodno mijesto sa dovolljno prostora za njegovo postavljanje. Svako drvce koje kupite kod nas je rastavljeno i upakovano u kutiji tako da zauzme što manje prostora. Prilikom raspakiranja kutije, proverite …

Odaberite božićno drvce – vodič za kupce

Božićna drvca igraju veliku ulogu u našim omiljenim blagdanskim tradicijama. Ukrašavamo, otvaramo poklone, i uživamo u božićnoj atmosferi oko božićnog drvca sa porodicom i prijateljima. Važno je to imati…