10 savjeta za nesvakidašnje drveno božićno drvce

Drveno božićno drvce

Jeste li umorni od tradicionalnog božićnog drvca, ali umjesto toga ne možete pronaći odgovarajuću alternativu? Imamo sjajan savjet za vas. Uz drveno božićno drvce zagarantirano  ćete ugodno oživjeti svoj dom. Donosimo vam 10 nadahnjujućih savjeta kako napraviti takvo drvce. Sve što vam treba je doza kreativnosti i spretnosti.

1. Drvce od ljestvica

Možda u svakoj garaži ili podrumu postoje stare, drvene ljestve. Ako vam nisu potrebne prilikom farbanja stana ili sastavljanja polica, ovaj klasični radni alat možete koristiti kao zanimljiv ukras vašeg doma. Sve što trebate je malo kreativnosti. Sve što trebate je omotati ljestve lampicama na koje možete objesiti razne ukrase. Stavite zvijezdu na vrh ljestvice i rađa se nekonvencionalno božićno drvce.

zdroj : pinterest.com

2. Božićno drvce od drvenog trokuta

Za ovo neobično božićno drvce bit će dovoljne samo 3 drvene ploče, od kojih će dvije biti iste dužine, a jedna kraća. Daske jednostavno zalijepite ili zakucate kako biste oblikovali trokutasti oblik. Unutar takvog drvenog drvca možete zalijepiti ili objesiti božićne kuglice raznih boja i veličina. Pa što kažete, hoćete li pokušati napraviti tako jednostavno i zanimljivo božićno drvce?

izvor : pinterest.com

3. Drveno božićno drvce od pletera i sladića

Proizvodnja takvog prirodnog božićnog drvca može postati zanimljiva predbožićna aktivnost u kojoj će sudjelovati cijela obitelj. Što će vam trebati za izradu ovog drvenog drvca? Sve što trebate je tijekom šetnje ispod drveća prikupiti nekoliko srušenih komada drveta različitih duljina koje izbušite u sredini i postupno kliznete na tanji željezni štap. Takvo drvce poput klasičnog božićnog drvca možete ukrasiti raznim božićnim ukrasima, kuglicama ili lancima.

drveno božićno drvce
izvor : pinterest.com

4. Drveno božićno drvce od drvenih ploča

Ako vam u garaži ne trebaju nepotrebni komadi drvenih ploča, lako ih možete iskoristiti za izradu originalnog drvenog božićnog drvca. Jednostavno odrežite drvene ploče i napravite ih u obliku trokuta. Zatim na njega vodoravno pričvrstite manje ploče, koje će vam služiti kao police na koje možete postaviti razne božićne ukrase. Također ih možete zalijepiti ili pribiti na drvenu osnovnu ploču. Mašti nema ograničenja.

drveno božićno drvce
izvor : pinterest.com

5. Drvca od piljenog drveta

Takvo sklopivo drveno stablo lako može izraditi svaki majstor. Postupak proizvodnje sličan je onom za božićno drvce od ubranih drvenih letvica, ali kod ove vrste drvene letvice moraju biti ravne i iste debljine. Tada trebate samo navući drvo na središnju osu prema njegovoj duljini. Drvce može imati klasični, ali i spiralni oblik. Sve ovisi o vašoj kreativnosti.

drveno božićno drvce
izvor : pinterest.com

3D umjetna božićna drvca

3D umjetna božićna drvca HIT su posljednjih godina. Korištene 3D igle ne otpadaju i ne mogu se razlikovati od živih. Samo kod nas pronaći ćete više od 30 ekskluzivnih vrsta. Svako naše 3D drvce nudi prvoklasni izgled, oblik i savršenstvo boja. Za zahtjevnije kupce nudimo i više od 10 vrsta 100% 3D (FULL 3D) drvca, koja su u potpunosti sastavljena od 3D igala.


6. Drvce od vinskih čepova

Drveno božićno drvce ne mora biti izrađeno samo od klasičnog drveta. Pluteni čepovi mogu biti zanimljiva alternativa. Možete ih jednostavno slojiti u piramidalni oblik pomoću ljepila. Sve što trebate je ukrasiti vrh takvog pluta zvijezdom ili lukom. Netradicionalno drvo plute zasigurno će ugoditi oku ne samo ljubitelja vina.

izvor : pinterest.com

7. Drvce od šišarki

Šišarke su vrlo popularan, prirodan materijal za izradu raznih ukrasa. Uz njihovu pomoć možemo stvoriti i elegantno i ukusno prirodno božićno drvce, s čijom se proizvodnjom mogu nositi i djeca. Sve što trebate je prikupiti dovoljan broj šišarki koje možete ostaviti u izvornoj boji ili ih obojiti prema trenutnim božićnim trendovima. Jednostavno savijte šišarke u oblik stabla i popravite ih ljepilom. Savršeno božićno ozračje garantirano će mu dati svjetla na drvcu. Postupak izrade božićnog drvca od šišarki možete pronaći OVDJE.

izvor : pinterest.com

8. Drvce od paleta

Zanimljiva alternativa klasičnom božićnom drvcu je drvce izrađeno od drvenih paleta. Pravljenje takvog drveta vrlo je jednostavna. Sve što morate učiniti je izrezati jednu stranu palete u trokut i ukrasiti rezultirajuće drvce kako želite.

drveno božićno drvce
izvor : pinterest.com

9. Drveno božićno drvce na zidu

Imate li malo prostora kod kuće? U tom slučaju za vas imamo sjajan savjet za izradu stabla, koji zasigurno vaš dom čini posebnim i istodobno ne zauzima gotovo nikakav prostor. Njegova se proizvodnja sastoji u jednostavnoj kombinaciji grana i kanapa. Za ukrašavanje možemo koristiti tradicionalne božićne kuglice, ali i ostale tematske ukrase. Takvo božićno drvce možemo lako objesiti na bilo koji zid u domaćinstvu.

izvor : pinterest.com

10. Drveno božićno drvce od štapića sladoleda

Također možete napraviti neobično i lijepo božićno drvce od drvenih štapića sladoleda. Proizvodnja takvog stabla doista je nezahtjevna. Sve što morate učiniti je stvoriti piramidalni model od tvrdog papira, po cijelom obodu koji ćete postupno polagati lijepljenjem štapića. Ovim postupkom stvorit ćete prekrasno drveno drvce, koje možete posebno učiniti ukrasom u obliku zvijezde ili pahuljice.

drveno božićno drvce
Božićno drvce od štapića sladoleda

Ako vas još uvijek nije nadahnulo nijedno drvce u članku i razmišljate o kupnji božićnog drvca, našu trenutnu ponudu možete pogledati na svijetdrveca.hr.

Za dodatnu inspiraciju u ukrašavanju pogledajte naše najnovije članke o tome kako ukrasiti božićno drvce ili moderne božićne ukrase – TOP 10 trendova za ovu godinu.


Možda će vas zanimati i:

Umjetno božićno drvce je ekološki lepši izbor

To je pristup modernoj životnoj filozofiji, načinu života. Hoćemo li upotrijebiti puno plastičnih vrećica za jednokratnu upotrebu ili ćemo u automobil baciti nekoliko vrećica za višekratnu upotrebu? Kupujemo li pročišćivače vode za svoje domove ili nosimo kućne plastične boce u gajbama koje bacamo?

Luksuzna Božićna drvća

Luksuzna božićna drvca – TOP 10 za 2021. godinu

Nismo mogli previdjeti činjenicu da su kupci iz godine u godinu sve zahtjevniji, što potvrđuju i sve veći zahtjevi za savršenim luksuznim božićnim drvcem, koje, međutim, mora izgledati živo. Najzahtjevniji su zahtjevi koji nas podstiču da kupcima ponudimo najluksuznija stabla dostupna na tržištu…

Idi u trgovinu