Umjetno božićno drvce je ekološki lepši izbor

Umjetna ekološka drvca

To je pristup modernoj životnoj filozofiji, načinu života. Hoćemo li upotrijebiti puno plastičnih vrećica za jednokratnu upotrebu ili ćemo u automobil baciti nekoliko vrećica za višekratnu upotrebu? Kupujemo li pročišćivače vode za svoje domove ili nosimo kućne plastične boce u gajbama koje bacamo (čak i ako se mogu reciklirati)? Otvaramo li ljeti prozore kad se noću zahladi, a danju ih zatvaramo ili stalno klimatiziramo domove? Kupujemo li umjetno božićno drvce koje svake godine ukrašavamo drugačije ili očekujemo da za naše zadovoljstvo izrežu živo drvce?

MUDRI OČEVI KUPUJU UMJETNO BOŽIĆNO DRVCE!

U prošlosti su očevi provodili duge sate prije Badnjaka pripremajući drvce u postoljima. Nekoliko godina se s tim radilo bez nervoze, kad se drvce bolje uklapalo u pijedestal. Ali čak i u tim slučajevima, ponekad se dogodilo da kada su postavili drvo, otkriju da je ono, zapravo, krivo. Da budem iskren, položaj božićnog drvca često je izvor svađe, jer prošle godine nismo pronašli pažljivo postavljeno postolje, a prilično je lako raditi na ozljedama prilikom rezanja debla drveta. Koliko bi bilo bolje ovo vrijeme posvetiti djeci, obitelji!

Stoga mudri očevi sada više vole glasati za umjetna drvca koja su savršena kopija živih drveća, a opet su simetrična. Umjetno drveće je bez problema. Drvce se uklapa u bazu, nema potrebe za podešavanjem. Nakon ukrašavanja, ne treba usisavati, pa mudri očevi imaju vremena za obitelj, za djecu. U većini slučajeva kupnja drveta je i očev posao. Čak će i s umjetnim drvetom uštedjeti vrijeme i u ovom slučaju. Samo ga naručite u web trgovini svijetdrveca.hr. Sljedeće godine prije Božića drvo ne morate ponovno tražiti, već ga izvucite iz garaže, podruma ili ormara.

Ponekad se majke žale da umjetno stablo nema miris. To se lako može riješiti esencijalnim uljem. Očevi se vjerojatno ne trude puno, jer na taj način pokušavaju izbjeći kupnju drveta. Naravno, ovo nikako nije lijenjivost. To je praktičnije i dobro upravljanje vremenom.

TRENUTNA UMJETNA BOŽIĆNA DRVCA SU REALISTIČNIJA  NEGO U PROŠLOSTI!

Nordijska, odnosno Kavkaska Jela i Smreka već su dugi niz godina među najtraženijim drvećem na našim prostorima. Ove četinjače također su dobile suvereno mjesto u našoj ponudi. Na web stranici božićnih drvca prodajemo i druge lijepe, često prisutne vrste četinjača koje se javljaju u prirodi. Takve su, na primjer, vrste Bora, Jele, četinjača, tipične posebno za različita alpska i kanadska planinska područja. Strogo se pridržavamo opsežnog popisa karakteristika za pojedine vrste četinjača. To uključuje, na primjer, dimenzije, oblik, boju, razmak grana, gustoću, položaj grana u odnosu na deblo, duljinu iglica, oblik, debljinu. Riječju, sva takva svojstva na temelju kojih se jedna vrsta četinjača može jednoznačno definirati.

PREDSTAVLJENI SU PRAVI ČETINARI

Četinari nisu uvijek savršeno simetrični. Kao i u životu, postoji određena asimetrija, tako i na našim stablima. Naša umjetna drvca točna su kopija prirodnih. Stoga su realni, a opet formalni i skladni, baš poput pravog drveća. Među njima ćete naći drvca male, srednje visine, ali i ogromna. Srećom, nema ih potrebe baciti ili spaliti nakon praznika.

3D I FULL 3D UMJETNA DRVCA

Nova tehnologija koja je revolucionirala umjetna božićna drvca. Kako bi se maksimizovala svojstva specifična za vrstu, sve grane proizvode se ovom 3D tehnologijom u FULL 3D verziji.

U 3D verziji (ima Bora, Jele, Smreke) na taj se način stvaraju samo vanjske, vidljive grane, a unutarnje, guste grane su klasične. Ovo rješenje smanjuje cijenu, a razliku ćete vidjeti tek izbliza.

OSTALE DOPUNE

Prirodni dodaci su na pr. šišarke i snijeg koji nas podsjećaju na drveće u šumi. Umjetni snijeg izaziva pravu snježnu četinjaču. Postavljanje umjetnog snijega na krajeve grana doista je kao da je snijeg pao na njih. Snijeg je bijel i pomalo svjetlucav poput pravog. Nudimo blago snijegom prekrivena, ali i prilično snijegom pokrivena drvca. Šišarke također mogu postići još jedan prirodni učinak. Sve što moramo učiniti je prošvercati miris smole s nekoliko kapi esencijalnog ulja. Garantiramo da drvo nećete razlikovati od živog.

Više zanimljivih činjenica možete pronaći na stranici prethodnih članaka.


Možda će vas zanimati i:

3D moderna drvca

Nećete razlikovati 3D umjetna božićna drvca od živih

Ukrašeno božićno drvce sastavni je simbol Božića. Međutim, iz tog razloga svake godine spaljuje se nevjerojatan broj drveća. Istina je da to obično nije drveće iz šume…

Luksuzna Božićna drvća

Luksuzna božićna drvca – TOP 10 za 2021. godinu

Nismo mogli previdjeti činjenicu da su kupci iz godine u godinu sve zahtjevniji, što potvrđuju i sve veći zahtjevi za savršenim luksuznim božićnim drvcem, koje, međutim, mora izgledati živo. Najzahtjevniji su zahtjevi koji nas podstiču da kupcima ponudimo najluksuznija stabla dostupna na tržištu…

Idi u trgovinu
Proslavite početak ljeta s nama, popusti do -15%
-15% na sve proizvode na zalihi
x