5 savjeta kako ukrasiti božićni vijenac

Kako ukrasiti božićni vijenac

Božićni vijenac za vrata ili stol odličan je ukras koji upotpunjuje cjelokupni božićni ugođaj i ima višestruku namjenu. Možete ga jednostavno staviti na stol ili jednostavno objesiti iznad kamina, na zid ili čak na ulazna vrata. Ako niste sigurni kako od običnog zelenog vijenca stvoriti doista originalan ukras ili stilski ukrasiti bijeli božićni vijenac, dopustite nam da vas inspiriramo. Ovdje imate naše inspiracije za božićne vijence koje će vas sigurno oduševiti.

Bijelo-plavi božićni adventski vijenac

Bijela i plava boja nedvojbeno su na prvom mjestu među bojama u koje odijevamo svoje božićne vjenčiće. Ovaj božićni vijenac poseban je po tome što je ukrašen s četiri svijeće, što ga čini prekrasnim maštovitim adventskim vijencem. Kao ukras ovaj vijenac možete staviti na stol početkom došašća i svake nedjelje do Božića zapaliti po jednu svijeću. Kupac je odabrao prekrasnu bijelu dekoraciju u kojoj je kombinirano bijelo cvijeće s božićnim kuglicama i sve modernijim anđeoskim krilima. Nezaobilazni vrhunac ovog adventskog vijenca je srebrno srce s kraljevskom krunom, koje savršeno nadopunjuje blijedoplave božićne svijeće za adventski vijenac. Budući da je ovaj vijenac ukrašen nježnim bojama, možete ga koristiti bilo gdje. Možete ga staviti na stol ili komodu, a pogodan je i kao božićni vijenac na grobu. Kad god dođete nakon toga, možete zapaliti svijeću za sjećanje na svoje najmilije.

Plavi božićni vijenac za vrata

Ovaj unikat je sto posto u kategoriji “moderni božićni vijenac za vrata“. Udžbenički odabrani tamnoplavi ukrasi u kontrastu sa snježnim vijencem oku su ugodna kombinacija. Kupac je odabrao različite nijanse tamnoplave za dekoraciju, neki ukrasi postaju gotovo crni. Plave božićne kuglice i zvjezdice nadopunjuju dvije tamnoplave mašnice koje upotpunjuju prekrasan prijelaz između plavih i srebrnih svjetlucavih ukrasa. Diskretno odabrani srebrni ukrasi u obliku srca i sobova gotovo se stapaju sa snježnim tijelom božićnog vijenca. Objesite li ovako ukrašen božićni vijenac na ulazna vrata, garantiramo da će svaki prolaznik zastati.


Božićni vijenci

Nudimo vam kvalitetne božićne vijence prikladne kao ukrasi za stol, vrata ili za vješanje bilo gdje na zidu. Adventski božićni vijenci dostupni su u različitim modernim dizajnom: zeleni, bijeli, snježni ili s 3D iglama, a koji se ne razlikuju od prirodnih božićnih vijenaca.


Ružičasti božićni vijenac

Razmišljate li koje božićne ukrase koristiti za vijenac? Kako dalje idemo, kombinacija boja bijele i ružičaste postaje modernija. Ovaj snježni božićni vijenac, gusto ukrašen nježnim bojama, svakako je dokaz da će se jarke boje lijepo vidjeti i na bijelom tijelu božićnog vijenca. Vijenac je ukrašen blijedoružičastim cvjetovima u kombinaciji s božićnim kuglicama koje se mijenjaju od srebrne do zlatne. Vijenac je detaljiziran zahvaljujući zlatnim srcima i zvijezdama poduprtim zlatnim ključem i konjićem za ljuljanje. Ovako bogato ukrašen božićni vijenac ukrasit će svaki prostor u koji ga postavite. Svejedno hoćete li od njega napraviti adventski vijenac za stol ili vrata, samo će doprinijeti blagdanskom ugođaju i razveseliti vas svaki put kad ga pogledate.

Zeleni umjetni božićni vijenac

Imamo još jednu inspiraciju za vas, kako bi mogli izgledati božićni vijenci za vrata. Ovdje opet imamo snježni božićni vijenac, koji je ukrašen ukrasima u raznim nijansama zelene. Zelene božićne kuglice dolaze u različitim dezenima, od svijetlo zelenih do tamnih, od mat do svjetlucavih. Zelenoj boji društvo pravi i snježno bijela boja u koju su odjevene zvjezdice, srca i cvjetići. Neizostavan dio ovog vijenca je par srebrnih svjetlucavih sobova u neposrednoj blizini zeleno-bijele mašne. Izrada takvog božićnog vijenca ne traje nekoliko minuta, ali rezultat je sto posto vrijedan toga. Svatko tko bi vidio ovakav vijenac, reći će da mu hitno treba. Može poslužiti kao božićni vijenac za vrata, božićni vijenac za stol ili komodu, a možete njime ukrasiti i policu ili prozorsku dasku.

Raskošni božićni vijenci u kraljevskoj boji

Možda se pitate koja bi se boja mogla svrstati u kraljevsku boju, ali mi ćemo vam reći da je to zlatna boja. Kao posljednja inspiracija dolazi savjet da svoj božićni vijenac obučete u zlatno. Za to je kupac koristio zlatne božićne kuglice različitih veličina, koje su nadopunjene srebrnim božićnim kuglicama i bijelim ukrasima u obliku zvjezdica i srca. Dominantno obilježje ovog božićnog vijenca nedvojbeno je par svjetlucavih anđeoskih krila, u pratnji zlatnog slavuja. Božićni vijenac u kraljevskim bojama prikladan je za dom, ali može poslužiti i kao božićni vijenac za groblje kako bi uljepšao tmurnu atmosferu koja tamo inače vlada. Također, samo trebate zakucati čavao na vrata i odmah imate savršen viseći božićni vijenac koji će se svidjeti svakom prolazniku.


Možda će vas također zanimati:

Božićni vijenci za vrata i stol – 40+ inspiracija

Božićni vijenci za vrata ili stol izvrstan su ukras koji upotpunjuje cjelokupni božićni ugođaj i ima višestruku namjenu. Možete ga jednostavno staviti na stol, nježno ukrasiti, pričvrstiti svijeće na njega ili jednostavno okačiti na ulazna vrata, ili iznad kamina, ili negdje drugdje na zid.

16 izvrsnih ideja za savršeni adventski vijenac

Adventski vijenac za stol već je sastavni dio simbola predbožićnog razdoblja. Njegova tradicija datira iz devetnaestog stoljeća, kada je njemački teolog Johann Heinrich Wichern osnovao školu za siromašnu djecu i postupnim paljenjem svijeća u vijenac uoči Božića odgovorio na dječje pitanje: “Kad će Božić ? “

Adventski praznici i adventski vijenci

Wikipedia navodi da je Advent prvi dio liturgijske godine Rimokatoličke crkve, definiran 4 nedjelje prije blagdana rođenja Isusa Krista i razdoblje duhovne pripreme za Božić. Božićno vrijeme započinje prvog adventnog dana, a završava na dan Objave Gospodnje. U svakodnevnom životu priprema za Božić započinje tako što se napravi adventski vijenac, čišćenjem i ukrašavanjem stana.

Idi u trgovinu