Božićni ukrasi – napravite ih sami!

Božićni ukrasi

Kreativnog ste duha i želite izrađivati ​​ručno rađene božićne ukrase? Donosimo vam sjajne ideje kako božićni ukrasi mogu biti jednostavno izrađeni iz udobnosti svog doma. Nije ništa teško. Zahtijeva samo malo vještine, kreativnosti i jednostavan materijal za izradu, koji svatko može pronaći kod kuće. Prema našoj inspiraciji, izrada božićnih ukrasa bit će vam laka posla.

Stolni božićni ukrasi

U božićne ukrase spadaju i razni božićni ukrasi za stol. Osim adventskog vijenca, na vašim stolovima ili policama mogu se istaknuti razne ručno rađene božićne figurice, razna božićna drvca i svijećnjaci. Za izradu stilskih ručno rađenih ukrasa možete koristiti široku paletu materijala i boja kako bi se savršeno uklopili u cjelokupno božićno uređenje stana ili kuće.

Božićni ukrasi od drveta

Svoje božićne ukrase lako možete oživjeti originalnim drvenim božićnim ukrasima. Od ovog prirodnog materijala možete napraviti elegantno božićno drvce, anđele ili razne figure životinja.

Od deblje grane lako možete napraviti drvenog anđela koji ćete koristiti kao tijelo anđela. Na vrh pričvrstite drvenu kuglicu koja će predstavljati glavu. Na njemu možete napraviti kosu od špage. Krila anđela možete jednostavno napraviti pomoću dvije drvene vilice.

Prekrasan drveni ukras možete napraviti i od kore drveća. Jednostavno na žicu navucite različite veličine kora, od najšire na dnu do najuže na vrhu. Tako ćete dobiti savršen oblik drvca. Na dnu možete zaboditi žicu u okrugli komad drveta i postaviti drvenu zvijezdu na vrh drvca.

A i životinje mogu biti drvene. U našem slučaju konkretno sobovi. Uz pomoć ljepila spajate razne drvene ostatke i grane u slatku figuru životinje. Također možete ukrasiti takav ukras vrpcom ili drugim materijalima.

Božićni vilenjaci

Iako se možda ne čini tako, napraviti ovako lijepe božićne vilenjake nije nimalo teško. Trebat će vam samo riža, čarapa, vata, najlonska čarapa, komad krzna (za bradu) i komad tkanine za kapu, a možete koristiti i pravu dječju kapu ili deblju čarapu. šešir, a trebat će vam i pištolj za lemljenje.

Kako to učiniti? Prije svega, čarapu napunite rižom i gumicom na otvoru čarape. Ovako ste dobili tijelo vilenjaka. Naknadno ćete na otprilike 1/2 tijela zalijepiti krzno izrezano u obliku trokuta koje će predstavljati vilenjakovu bradu. Komad najlonske čarape napunite vatom i gumirajte. Odrezati najlon koji je ostao viriti. Tako biste trebali dobiti mekanu kuglicu koju zalijepite pištoljem za lemljenje tik iznad brade, poput nosa vilenjaka.

Kao posljednja točka, napravit ćete šešir za vilenjaka. Jedan od načina je da iz crteža izradite model igle koju zatim omotate komadom tkanine i zašijete. Postavite takvu kapu izravno iznad nožnog prsta vilenjaka. No, kapu možete kreirati i od debele, pletene čarape koju jednostavno pričvrstite malo iznad vilenjačkog nosa, a na kraj čarape možete zalijepiti komadić istog krzna od kojeg ste napravili bradu.

No, želite li to učiniti još lakšim, jednostavno vilenjačkom nosu stavite klasičnu dječju kapu s bobbleom. Kako jednostavno, zar ne?

Dekoracija božićnog drvca

Elegantan stolni ukras možete napraviti jednostavno, koristeći samo tvrdi papir, ljepilo i razne ukrase. Sve što trebate učiniti je napraviti oblik igle od tvrdog papira. Na takvu piramidu naknadno možete zalijepiti bilo kakve ukrase. Male božićne kuglice, biseri ili komadi čipkane tkanine izgledat će zaista lijepo na takvom drvcu. Ovu piramidu također možete omotati tankim božićnim lančićem koji će stvoriti luksuzan ukras za vaš stol.

Božićni ukrasi od šišarki

Malo božićno drvce možete napraviti i od borovih šišarki. Sve što trebate učiniti je zalijepiti različite perle na stožac i na vrh pričvrstiti mali ukras u obliku zvijezde. Takvo mini drvce zatim možete zalijepiti na drvenu prostirku i ono može krasiti vašu policu, stol ili prozorsku dasku.

Božićni ukrasi od voća

Od voća možete napraviti i božićne ukrase za stol. Jedna od mogućnosti je da osušene ploške naranče nabijete na drveni štapić, od najšire na dnu do najtanje na vrhu. Zatim možete zabiti ovaj čekić u malu teglicu za cvijeće napunjenu vatom. Na vrh pričvrstite ukrase u obliku zvijezde.

Jednako moderan ukras za stol su agrumi u čiju koru možete rezati razne ukrase i zabadati klinčiće. Takav božićni ukras izgleda ne samo estetski, već i lijepo miriše u cijelom domu.

Druga mogućnost je da čašu napunite kriškama citrusa, cimeta i klinčića i sve pokrijete vodom. Zatim možete staviti kabanicu na vodu. Na taj ćete način stvoriti doista originalan svijećnjak.


Bijela Božićna drvca i snježna umjetna Božićna drvca

Bijela božićna drvca i snježna umjetna božićna drvca vrelom su NOVINOM posljednjih godina. Uz pomoć najnovijih tehnologija, slojevi nezapaljivog umjetnog snijega postupno se nanose na grančice ili cijelo drvce. Savršeno imitira pravi snijeg. Na taj se način primjenjuju na klasična drvca, a također i na 3d drvca. Najnoviji sustav primjene garantira da snijeg ne pada sa drveća. Tijekom početnog istezanja grančica oslobađaju se neuhvaćeni dijelovi snijega. Zahvaljujući našim drvcima stvorit ćete neopisivu atmosferu snježnog Božića u svom domu.


Božićni ukrasi za vrata

Svoja ulazna vrata možete ukrasiti i sami. Od lako dostupnih materijala možete izraditi elegantne božićne ukrase za vrata koji će zapeti za oko ne jednom susjedu. Klasični božićni vijenac na vratima ove godine pokušajte zamijeniti nekim od originalnih ukrasa od drva, suhog voća ili grane.

Božićni ukras od voća

Za ovako moderan božićni vijenac trebat će vam drvena konstrukcija u obliku kruga, kriške suhog voća, komad trnine i pištolj za ljepilo. Na drveni krug jednostavno zalijepite komadiće suhog voća i kupine. Vijenac možete ukrasiti i češerima, orasima ili kestenom. Nema granica mašti.

Božićni ukras od drveta

Zanimljiv ukras za vrata je i drveni vjenčić. Cijeli vijenac je napravljen od okruglih, drvenih ostataka koji su međusobno zalijepljeni u obliku kruga. Takav drveni vijenac možete ukrasiti i čekinjama, vrpcama, češerima ili raznim drugim ukrasima.

Božićni ukras od četinara

Tradicionalni vijenac možete zamijeniti i ukrasom od kupine. Potreban vam je samo komad trne na koji stavite tkaninu sašivenu u obliku kape, a ispod te kape zalijepite mekanu lopticu od tekstila koja će predstavljati nos. Tako ćete napraviti božićni vilenjački ukras koji će uljepšati svaka ulazna vrata.

Božićni ukras od šišarke

Od šišarki možete napraviti i ukras za ulazna vrata. Pošpricajte krajeve šišarki bijelom ili drugom bojom i pričvrstite ih na vrpce različitih boja ili uzoraka. Za takav ukras možete koristiti veći broj šišarki kako bi izgledao masivnije.


Božićna drvca u saksiji

Božićna drvca u saksiji postali su omiljeni izbor naših kupaca. Nudimo vam nekoliko vrsta ovih zanimljivih drveća. Možete birati između smreke i jele u saksiji. Zahvaljujući 3D iglici od koje su izrađena, takvo drvce izgleda točno poput živog božićnog drvca u saksiji.


Božićni ukrasi u staklu

Za izradu još jednog stilskog ukrasa bit će dovoljna veća staklena šalica ili vaza. Možete ga do jedne trećine napuniti šećerom, solju ili raznim staklenim kamenčićima. Zatim u čašu stavite razne ukrase, bilo da se radi o božićnim kuglicama različitih veličina ili šišarkama koje možete našpricati u bijelu, srebrnu ili zlatnu boju. Jednako lijepo izgleda čak i ako čašu napunite tradicionalnim krafnama, suhim voćem ili cimetom.

Božićni ukrasi za prozore

Također možete prekriti svoj prozor elegantnim ručno izrađenim božićnim ukrasima. Božićne ukrase možete jednostavno izraditi od papira koji zalijepite na prozor ili kreirati elegantne ukrase za prozore od božićnih kuglica ili vate. Takva dekoracija vašem će stanu dati pravi božićni ugođaj.

Božićni ukrasi od papira

Božićni ukras od papira za prozor je možda najjednostavniji. Za to su vam potrebni samo bijeli papir i škare. Iz bijelog papira izrežite različite oblike, mogu biti zvjezdice, pahuljice ili snjegovići i jednostavno ih zalijepite s unutarnje strane prozora. Od papira možete izrezati i cijeli zimski pejzaž koji zatim možete zalijepiti na prozor. Na internetu možete pronaći i mnoge modele prema kojima možete iz papira izrezati ove ukrase.

Božićni ukras od vate

Vani još uvijek ne pada snijeg, a vi još uvijek želite snježni Božić? Nije problem! Od obične vate napravite kuglice koje ćete navući na najlon ili konac pomoću igle. Kuglice mogu biti različitih veličina i neravnomjerno raspoređene kako bi izgledale što realnije. Nanižite najmanje 15 dugih silosa i pričvrstite ih na jednu dugačku plastičnu ili drvenu šipku. Zatim ga pričvrstite na vrh prozora. Tako ćete stvoriti zimsku, božićnu zavjesu.

Božićni ukras od božićnih kuglica

Jednako lijep i moderan ukras možete stvoriti ako na silose nanižete božićne kuglice pričvršćene na šipku. Silosi mogu biti različitih duljina kako kuglice ne bi bile u istoj ravnini. Ovaj jednostavan i ukusan ukras zajamčeno će impresionirati svakoga.


Možda će vas također zanimati:

Moderni božićni ukrasi – TOP 10 trendova ove godine

Iako se većina ljudi ne počinje baviti ukrasima božićnih drvca sve do predbožićnog adventskog razdoblja, božićni su trendovi određivani mnogo mjeseci prije toga, jedan od njih su moderni božićni ukrasi. Proizvođači i prodavači modernih božićnih ukrasa predstavljaju najnovije hitove u ukrašavanju klasičnih drvca, kao i 3D božićnih drvca, za nadolazeći Božić svakog siječnja na najvećoj svjetskoj božićnoj izložbi u Frankfurtu.

Adventski praznici i adventski vijenci

Wikipedia navodi da je Advent prvi dio liturgijske godine Rimokatoličke crkve, definiran 4 nedjelje prije blagdana rođenja Isusa Krista i razdoblje duhovne pripreme za Božić. Božićno vrijeme započinje prvog adventnog dana, a završava na dan Objave Gospodnje. U svakodnevnom životu priprema za Božić započinje tako što se napravi adventski vijenac, čišćenjem i ukrašavanjem stana.

10 savjeta za nesvakidašnje drveno božićno drvce

Jeste li umorni od tradicionalnog božićnog drvca, ali umjesto toga ne možete pronaći odgovarajuću alternativu? Imamo sjajan savjet za vas. Uz drveno božićno drvce zagarantirano  ćete ugodno oživjeti svoj dom. Donosimo vam 10 nadahnjujućih savjeta kako napraviti takvo drvce. Sve što vam treba je doza kreativnosti i spretnosti.

Idi u trgovinu