Posjetite najčarobniji Advent u Europi

Advent u Evropi

Božić. Vrijeme radosti, mira i obitelji. Za mnoge najljepši praznici u godini. Kako u njima što više uživati? Naravno, Advent je sastavni dio Božića. Donosimo vam pregled najljepših mjesta u Europi, čije tržnice svakako vrijedi posjetiti.

Svatko od nas preferira drugo mjesto za posjet Adventa, što je i razumljivo. No danas se pridržavamo i kovid mjera koje bi nam mogle pokvariti odlazak na Advent u nekom drugom mestu. Unatoč tome, za vašu inspiraciju donosimo vam najljepše božićne sajmove u Europi koji se održavaju na raznim mjestima.

Savršena atmosfera u Beču

Beč je prekrasan grad s još ljepšim božićnim sajmovima dok traje Advent. Svake godine ovdje dolaze tisuće posjetitelja kako bi se divili božićnoj čaroliji. Bečke tržnice održavaju se svake godine od kraja studenog. Ovdje ćete pronaći razne specijalitete ili punč u tipičnim staklenim čašama koje možete ponijeti kući kao suvenir.

Naravno, uz simboličnu nadoplatu. Božićni ugođaj u ovom gradu doista je savršen. Ovdje ćete pronaći i razne atrakcije, poput klizališta na kojem možete klizati sa svojom djecom ili prijateljima. Ne ustručavajte se kupiti božićne ukrase kao suvenir.

Advent u Budimpešti

Budimpešta je uistinu prekrasna, a još je ljepša za vrijeme Božića. U središtu Budimpešte se svake godine održava jedan od najvećih božićnih sajmova u Europi za vrijeme Adventa. Ovdje ćete pronaći mnoštvo štandova s ​​različitim proizvodima, ali i nekim kulinarskim specijalitetima.

Tržnice se nalaze ispred bazilike svetog Stjepana. Bogati božićni ukrasi upotpunjuju savršen božićni ugođaj.

Advent u Pragu

Doba Adventa u Pragu očito je jedno od najljepših. Prekrasan, božićno okićen starogradski trg izgleda kao iz bajke. Brojni štandovi svojim kupcima nude razne poslastice, uključujući ukusne, tople trdelnike, kuhano vino i mnogo drugog.

Advent u Pragu nudi i raznovrstan kulturni i glazbeni program koji upotpunjuje cjelokupni božićni ugođaj.


Široka božićna drvca

Ako imate više prostora u svom domu ili poslovnom prostoru i želite da se vaše božićno drvce ističe, svakako ne smijete zanemariti našu ponudu ekstra širokih drvaca. Ova drvca su 15-20 cm šira od klasičnih i savršeno ispunjavaju slobodni prostor u svakoj prostoriji. Široko božićno drvce djeluje gušće i moćnije, a zahvaljujući velikom broju 3D grana ima savršeno realističan izgled…


Advent u Krakovu

Naši drugi susjedi, u Poljskoj, također imaju prekrasni Advent. Održava se svake godine na glavnom trgu, gdje možete uživati ​​u tradicionalnoj hrani, kuhanom vinu i slasticama. Prekrasni drveni stalci stvaraju savršenu božićnu atmosferu.

Prednost je što ovdje možete pronaći proizvode raznih vrsta koji se ručno dorađuju. Također, ne morate platiti cijelu nekretninu za to. Cijene su iste kao kod nas. Božićni sajmovi u Krakovu među najljepšim su u Europi. Ovo mjesto svakako vrijedi posjetiti.

Advent u Zakopanama

Ostat ćemo kod sjevernih susjeda. Prekrasno adventno doba možete pronaći i u Zakopanama, nedaleko Slovačko-Poljske granice. Ovaj grad pruža pravi božićni ugođaj kao iz bajke. Mnoštvo štandova i kafića s božićnim punčem ili kuhanim vinom i ražnjićima s roštilja koji lebde iz svakog ugla.

Predbožićni ugođaj grada upotpunjuju živi sobovi s Djedom Božićnjakom na osvijetljenoj glavnoj ulici Krupowki, gdje ćete pronaći i brojne ulične umjetnike. Nije ni čudo da su Zakopane omiljeno predbožićno odredište Slovaka.

Božićni Salzburg, koji vrijedi vidjeti

Salzburg je grad u Austriji i svakako ga vrijedi posjetiti tijekom Božića. Doživjet ćete savršenu atmosferu koja će svima izmamiti osmijeh na lice. Božić je u ovom gradu zaista jedinstven. Tržnice možete pronaći u samom središtu grada, ispred katedrale i na Rezidencijskom trgu.

Povijesni štandovi na tržnici, božićne pjesme i bezbrojne predstave svakako su vrijedni posjeta ovom mjestu. Između ostalog, ovdje ćete sresti i mnoge Slovake i Čehe. Ovo mjesto jednostavno okuplja turiste iz cijelog svijeta, ali ovdje rado dolaze i domaći ljudi.

Advent u Toskani

Božić na talijanski način? To je to! Dopustite da vas uvuče božićna atmosfera Toskane i uživajte u Adventu na ovom čarobnom mjestu. Kupujte tradicionalne ukrase za dom i uživajte u jelima koja će oduševiti vaše nepce.

Vjerujemo da ćete se snaći i uživati ​​prekrasni Advent u inozemstvu!


Možda će vas također zanimati:

Adventski praznici i adventski vijenci

Wikipedia navodi da je Advent prvi dio liturgijske godine Rimokatoličke crkve, definiran 4 nedjelje prije blagdana rođenja Isusa Krista i razdoblje duhovne pripreme za Božić. Božićno vrijeme započinje prvog adventnog dana, a završava na dan Objave Gospodnje. U svakodnevnom životu priprema za Božić započinje tako što se napravi adventski vijenac, čišćenjem i ukrašavanjem stana.

10 savjeta za nesvakidašnje drveno božićno drvce

Jeste li umorni od tradicionalnog božićnog drvca, ali umjesto toga ne možete pronaći odgovarajuću alternativu? Imamo sjajan savjet za vas. Uz drveno božićno drvce zagarantirano  ćete ugodno oživjeti svoj dom. Donosimo vam 10 nadahnjujućih savjeta kako napraviti takvo drvce. Sve što vam treba je doza kreativnosti i spretnosti.

Moderni božićni ukrasi – TOP 10 trendova ove godine

Iako se većina ljudi ne počinje baviti ukrasima božićnih drvca sve do predbožićnog adventskog razdoblja, božićni su trendovi određivani mnogo mjeseci prije toga, jedan od njih su moderni božićni ukrasi. Proizvođači i prodavači modernih božićnih ukrasa predstavljaju najnovije hitove u ukrašavanju klasičnih drvca, kao i 3D božićnih drvca, za nadolazeći Božić svakog siječnja na najvećoj svjetskoj božićnoj izložbi u Frankfurtu.

Idi u trgovinu