Bez božićnih lampica ne ide. Kako ispravno odabrati?

Bez lijepih lampica uopće ne možemo zamisliti naše božićno drvce. Uostalom, to su led lampice koje bi ga mogle ukrasiti i bez drugih ukrasa. Međutim, često griješimo u odabiru svjetala. Dođite podsjetiti se na nekoliko principa kojih se treba pridržavati.

Božićne led lampice za van ili unutra?

Ovo je prvo pitanje koje si moramo postaviti kada biramo božićne lampice za božićno drvce. Danas vrlo često postavljamo vanjske božićne lampice. Obično na drveću u vrtu, ono čak i ne mora biti igličasto, ali i oko vrata, u ukrašenim saksijama za cvijeće i na drugim mjestima. Mnogi ljudi kupe i posebno božićno drvce za eksterijer te ga također osvjetljavaju i ukrašavaju. To može biti drvo u predvorju, na terasi ili na balkonu. Važno je da božićne lampice za van moraju imati oznaku IP44. Mogu se koristiti na otvorenom. Ako su svjetla označena kao IP20, dizajnirana su isključivo za interijer.

Izbor tehnologije je danas jasan

Moderna božićna rasvjeta je isključivo LED. To je više prijateljski prema našem novčaniku i prirodi. Ne moramo razmišljati o tome jesmo li šokirani stanjem strujomjera nakon božićnih blagdana. Ako je tako, LED svjetla neće tako potpisati.

SAVJET: Riješite to drvećem s integriranom LED rasvjetom. Vrlo su popularna umjetna božićna drvca s integriranom LED rasvjetom. Ugradnjom lanca uštedjet ćete posao i dobit ćete vrlo praktično kompaktno rješenje. Drvca imaju štedljiv broj integriranih LED dioda, a neka imaju i snježni efekt.

Duljina božićnih lampica za drvce je bitna

Svakako ne smijemo podcijeniti duljinu božićnih lampica za drvce. Samo one koje su dovoljno duge izgledaju stvarno efektno. Možda ćete se iznenaditi da je idealna duljina lanca božićnih lampica za drvce visine 150cm, 15 do 20 metara, za drvce od 200cm 20 do 25 metara, a za drvce od 250cm 25 do 30 metara. Ako ukrasimo živo drvo u vrtu, potreban nam je lanac božićnih lampica od 45 do 50 metara za drvo od 450cm, 60 do 80 metara za drvo od 500cm i lanac božićnih lampica od 80 do 100 metara za stablo od 6 metara. Lanci se obično mogu međusobno povezati, tako da se naši zahtjevi za duljinu razmatraju unaprijed.

Oblici lanca božićnih lampica

Božićne lampice drvce ne moraju biti samo LED diode suptilnog oblika. Proizvođači često pobjeđuju i s oblicima. Tradicionalne su zvijezde, pahulje i ledenice. Međutim, oni će tada zamijeniti većinu ili sve ukrase koji su na drvcu. Za klasično ukrašeno drvce odaberite lampice jednostavnijeg oblika.


Božićne led lampice za drvce

Sastavni dio Božića su LED lampice za božićno drvce. Trenutačno najprodavanija LED božićna rasvjeta je zbog svoje trajnosti, učinkovitosti i uštede u troškovima električne energije. Ove godine donosimo vam apsolutnu NOVOST sezone 2021 – LED lampice TWINKLY…


Boje božićnih lampica za drvce

Boja svjetlosti igra veliku ulogu u cjelokupnom dizajnu našeg božićnog drvca. Tradicionalna je topla bijela s kremasto žućkastom nijansom i hladna bijela sa hladnijim i više bijelim svjetlom. Veliki hit su ledeno plava svjetla. Od jednostavnosti, međutim, sve više prelazimo na božićne lampice u punoj boji. Za zahtjevne kupce su tada dizajnirane LED lampice gdje je moguće odabrati različite načine osvjetljenja – promjenu boja, stil bljeskanja i druge efekte.

SAVJET: Kako izgleda najsuvremenija rasvjeta božićnog drvca? 21. stoljeće osvaja revolucionarnu inteligentnu rasvjetu TWINKLY Smart LED. LED lampice mogu dočarati nevjerojatne kombinacije boja i efekte. Ne treba vam čak ni drajver, jer jednostavno upravljanje možete zamijeniti svojim pametnim telefonom. Uz to možete čak i preuzeti nove efekte. Vijek trajanja rasvjete je do 30.000 sati. Pogodno za vanjsku i unutarnju upotrebu.


Možda će vas također zanimati:

Twinkly svijetla

TWINKLY – Moderne božićne lampice za drvce 21. stoljeća

TWINKLY je inteligentné, revolučné LED osvetlenie, ktoré môžete jednoducho ovládať pomocou svojho smartfónu. Na to, aby ste si mohli vďaka svetielkam na stromček užívať tie najúžasnejšie farebné kombinácie a dokonalú svetelnú šou, si stačí len zapnúť bluetooth a pripojiť svoj smartfón k smart adaptéru cez bezplatnú mobilnú aplikáciu Twinkly…

Drvca s LED božićnom rasvjetom garancija lepog Božića

Godišnje vađenje iz kutije i odmotavanje LED božićne rasvjete te beskrajno obmotavanje božićnih lampica oko drvca. Je li vam to poznato? Iako je postavljanje i ukrašavanje božićnog drvca vrlo lijepa obiteljska tradicija, donosimo vam sjajan savjet kako ga učiniti još ugodnijim.

Kako ukrasiti božićno drvce 2021

Savršeno ukrašeno božićno drvce, savjeti kako do toga

Božić se brzo bliži, a vi opet ne znate kako ukrasiti božićno drvce? Koji božićni ukrasi i kakav stil bi odgovarali, kojim ukrasima osvijetliti i u kojoj boji pristajati da biste dobili savršeno ukrašeno božićno drvce uz cijeli božićni ukras?

Idi u trgovinu